Historie

Den oprindelige K.B. Hallen var en multifunktionel bygning beliggende på Peter Bangs Vej, Frederiksberg. Den originale bygning stod færdig i 1938 og blev indviet af Kong Christian X. Bygningen var på det tidspunkt Europas største private sportsanlæg. Arkitekten bag bygningen var Hans Hansen. Paul Henningsen var involveret i belysningen, og Sikker Hansen har udført vægmalerier i den tilstødende sal kaldet Pejsestuen, som stadig kan ses den dag i dag. Ejeren var (og er stadigvæk) Kjøbenhavns Boldklub (KB), som blev stiftet i 1876.

K.B. Hallen har historisk været brugt til tennis, badminton, basketball og volleyball. Desuden har der senere været afholdt en lang række koncerter samt andre events, såsom messer, loppemarkeder, udstillinger og politiske møder. I 1944 udførte Schalburgkorpset en terroraktion mod hallen hvor inventar og glaspartier blev sprængt i stykker, men hallen forblev intakt og kunne genåbne et halvt år efter befrielsen.

28. september 2011 blev hallen ramt af en altødelæggende brand. Branden menes at være forårsaget af et halogenspot, som satte ild i noget nærliggende pap.

Fire måneder inden branden, var K.B. Hallen blevet fredet af Kulturstyrelsen. Kjøbenhavns Boldklub ønskede at genopføre hallen, men fik kun forsikringssum til opførelse af en idrætshal, ikke til en bygning præcist svarende til den gamle fredede hal. Den 20. februar 2015 begyndte nedrivningen af den udbrændte hal.

Og i 2016 blev genopførelsen af en ny, moderne hal en realitet. KB fik grønt lys fra Frederiksberg Kommune i form af en ny lokalplan, samt lånegaranti på 50 mio. kr. til opførelsen af en ny hal. Der er desuden doneret seks mio. kr. fra Knud Højgaards Fond og 55 mio. kr. fra Den A.P. Møllerske Støttefond. KB har selv bidraget med 80 mio. kr. fra forsikringssummen. Den nye K.B. Hallen forventes at være færdigbygget i 2018. Herefter vil dørene åbne op med Nordisk Film og CTS Eventim som operatører.

 

Arkiv

Diverse billeder (1938-2011)

Klik på billedet for visning i fuld størrelse med beskrivelse.