K.B. Hallens anden ungdom

Siden 1938, hvor K.B. Hallen slog dørene op for første gang, har den dannet rammen om et utal af kulturhistoriske begivenheder. The Beatles’ optræden i juni 1964 regnes vel blandt de mest ikoniske. Men perlerækken af stjerner, der har indtaget den sagnomspundne arena, er lang.

Frank Sinatra, Duke Ellington, Miles Davis, The Rolling Stones, Bob Dylan, Jimi Hendrix, Johnny Cash, The Who, Led Zeppelin, Pink Floyd, Eric Clapton, B.B. King, Lou Reed, Deep Purple, Kraftwerk og Metallica er blot et lille udpluk af optrædende, der har været med til at udødeliggøre K.B. Hallen som koncertsal.

Kjøbenhavns Boldklub kunne efter opførelsen betragte sig som indehaver af Europas største private sportsanlæg. Som sportshal har K.B. Hallen derfor også lagt gulv til lidt af hvert. Boksning, dans, badminton, volley, basket og håndbold. Og selvfølgelig tennis, der er et af K.B.’s egne adelsmærker. Martina Hingis har spillet der. Boris Becker har spillet der. Ja, selv John McEnroe har stået i K.B. Hallen og brokket sig over dommerkendelser, der ikke gik hans vej.

I det hele taget har K.B. Hallen gennem otte årtier markeret sig som en kulturel institution på bølgelængde med tidsånden. Fra musik og idræt til politiske kongresser og sexmesser. Den har givet hundredetusinder af mennesker oplevelser for livet.

Derfor berørte det også mange, da K.B. Hallen brød i brand en septembernat i 2011. Flammerne fik for godt fat til, at arkitekt Hans Hansens prægtige bygningsværk med den velkendte hvælving stod til at redde.

Men nu genopstår K.B. Hallen. Klar til at møde sin anden ungdom. Ikke som en tro kopi af den oprindelige hal; men i en tidssvarende arkitektonisk fortolkning, der bygger videre på den historiske arv.

B&TB_CCO_KB_HALLEN_CLOSE_UP_FINAL_TIFF.jpg

K.B. Hallen er en top-moderne multi funktions arena med nye, effektive og fleksible rammer, der både indretningsmæssigt, akustisk og teknisk lever op til de krav, der skal indfries for at genindtage positionen som hovedstadens førende koncert- og kulturarena. Og det er absolut ambitionen. K.B. Hallen ejes stadig af Kjøbenhavns Boldklub, hvor man ikke har slækket på vindermentaliteten siden 1876.

Som koncertsted har K.B. Hallen en publikums kapacitet på 4.900 personer og fleksible konfigurationer for siddende events fra 1.500 til 3.000 personer. Som sportsarena rummer K.B. Hallen 2.500 tilskuere til ATP tennis og konfigurationer for bl.a. håndbold, volleyball og badminton. Som konference venue giver auditoriet og de 4 konference lokaler en fleksibilitet og facilititer som imødekommer de krav, man kan forvente af en topmoderne multi funktions arena.

Vi glæder os til at tage hul på en ny æra for K.B. Hallen, der skaber bedre forudsætninger end nogensinde for toppræstationer og uforglemmelige oplevelser.

Ambitionen

Der har altid knyttet sig helt særlige forventninger til arrangementer i K.B. Hallen. Fordi den er arenaen, der præsenterer navnene med virkelig passionerede fans. Og fordi K.B. Hallen inspirerer de optrædende til at finde det bedste frem i sig selv. Her leveres den enestående præstation. Her topper turnéen. Her får den en ekstra spand kul, så man kan overgå det krævende publikums forventninger og indskrive sig i historien på lige fod med alle de andre navne, der har bidraget til at give K.B. Hallen sit næsten mytiske renommé.

K.B. Hallens nye rammer giver bedre forudsætninger for at levere og opleve ekstraordinære præstationer end nogensinde. Bygningen er tegnet og bygget til at skabe de optimale betingelser for begivenheder af enhver slags. Sport, musik, messer, konferencer. Produktionsfaciliteterne er state of the art. Og bag det hele arbejder en organisation med samme præstationslyst, som har kendetegnet kulturen på Peter Bangsvej i over 140 år.

K.B. Hallen har aldrig været i bedre form. Foran os venter endnu en æra af uforglemmelige, måske ligefrem livsdefinerende øjeblikke. Fremtidens kulturhistorie er klar til at blive skrevet.

Historien

Den oprindelige K.B. Hallen var en multifunktionel bygning beliggende på Peter Bangs Vej, Frederiksberg. Bygningen stod færdig i 1938 og blev indviet af Kong Christian X. Den var på det tidspunkt Europas største private sportsanlæg. Arkitekten bag bygningen var Hans Hansen. Poul Henningsen var involveret i belysningen, og Aage Sikker Hansen udførte vægmalerier i den tilstødende sal kaldet Pejsestuen, som stadig kan ses den dag i dag. Ejeren var (og er stadigvæk) Kjøbenhavns Boldklub (KB), som blev stiftet i 1876.

K.B. Hallen har historisk været brugt til tennis, badminton, basketball og volleyball. Desuden har der senere været afholdt en lang række koncerter samt andre events, såsom messer, loppemarkeder, udstillinger og politiske møder. I 1944 udførte Schalburgkorpset en terroraktion mod hallen, hvor inventar og glaspartier blev sprængt i stykker, men hallen forblev intakt og kunne genåbne et halvt år efter befrielsen.

28. september 2011 blev hallen ramt af en altødelæggende brand. Branden menes at være forårsaget af et halogenspot, som satte ild til noget nærliggende pap.

Fire måneder inden branden, var K.B. Hallen blevet fredet af Kulturstyrelsen. Kjøbenhavns Boldklub ønskede at genopføre hallen, men fik kun forsikringssum til opførelse af en idrætshal, ikke til en bygning præcist svarende til den gamle fredede hal. Den 20. februar 2015 begyndte nedrivningen af den udbrændte hal.

I 2016 blev genopførelsen af en ny, moderne hal en realitet. KB fik grønt lys fra Frederiksberg Kommune i form af en ny lokalplan, samt lånegaranti på 50 mio. kr. til opførelsen af en ny hal. Der er desuden doneret seks mio. kr. fra Knud Højgaards Fond og 55 mio. kr. fra Den A.P. Møllerske Støttefond. KB har selv bidraget med 80 mio. kr. fra forsikringssummen. Den nye K.B. Hallen forventes at være færdigbygget i 2018. Herefter vil dørene åbne med Nordisk Film og CTS Eventim som operatører.

 

Arkiv

Diverse billeder (1938-2011)

Klik på billedet for visning i fuld størrelse med beskrivelse.